Váš prohlížeč není plně podporován a proto webová stránka nemusí fungovat správně. Nainstalujte si prosím novější verzi nebo otevřete webovou stránku v jiném prohlížeči.

Suroviny

Z čeho jsme ...

Říká se: „co je české, to je hezké.“ My Hobžovi jsme si tohle rčení trochu upravili a tvrdíme, že „co je české, to je dobré“. Proto se snažíme na výrobu našich Hobžových Strážnických brambůrek a Moravských brambůrek používat co nejvíce českých surovin, ať už jsou to brambory, řepkový olej nebo obalový materiál.

Ohledně surovin na výrobu našich brambůrek dostáváme nejčastěji tyto dva dotazy:

Odkud berete brambory?

Každým rokem zvyšujeme podíl českých brambor na výrobě našich brambůrek. Ale považte – když denně zpracujeme v našem strážnickém závodě zhruba 40 tun brambor, tak zkrátka nejde brát brambory jen od českých dodavatelů. Vždyť už by vám žádné nezbyly do salátů nebo na hranolky! Brambory z České republiky přesto tvoří 70–80 %, zbytek dovážíme z Maďarska, Francie či Německa.

Jaký olej používáte?

Také se při nakupování pozorně díváte, jestli výrobky obsahují palmový olej? Hobžovy Strážnické brambůrky nebo Moravské brambůrky si s klidem můžete hodit do košíku, protože v sobě mají 100 % český řepkový olej. Jednak nechceme podporovat kácení deštných pralesů, navíc řepkový olej pomáhá vytvořit nezaměnitelnou chuť našich brambůrek.

 Zpět